• Startsida

Vad är den fruktade Xbox 360 Laser-brännan "? (Och hur man kan reparera den)

" Xbox laser bränna " är en vanligt förekommande term för att beskriva skador som har konstaterats på skivorna när du använder Microsoft Xbox 360-konsolen . Det handlar om att det bildas en perfekt ring runt hela spelytan på DVD-skivan , vilket gör det omöjligt att spela .

Skadorna orsakas inte av laserstrålen bränner skivan som namnet antyder , utan i stället orsakas av laserenheten rör skivan och skapar en skåra i skivan.

När maskinen är i bruk roterar DVD-skivan med mycket hög hastighet och läses av en laser som sitter bara ett par millimeter från skivans yta . Om maskinen flyttas eller ramlar medan den används , stötar det laserenhet, som därefter gör en linje runt skivan .

Svårighetsgraden av skadan kan variera enormt beroende på hur snabbt skivan snurrade och hur hårt det stötte till . I bästa fall finns ett ljust märke som torkas bort med en mjuk trasa , i värsta fall finns det en djup repa i skivan.

Microsoft , när de utmanas på detta ämnehävdar att det inte finns någon teknisk design fel med maskinen , men att skadan mest sannolikt orsakas av förflyttning av maskinen medan skivan snurrar - något de försöker utbilda användare på flera sätt . Det finns även en etikett på denna effekt som måste avlägsnas före användning.

Den goda nyheten är att nästan alla skivor med "laser brända " skador kan repareras med hjälp av en professionell skivreparationsmaskin och flera lokala butiker äger en.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Alf Rud » Slipning av skiva:  ”hej jag har 14 mil till närmaste ställe. kan jag få hjälp har 2-3 tv spel med re..”

  • Patrick » Slipning av skiva:  ”Hej jag undrar hur mycket det kostar och slipa ett Xbox 360 spel? ”

  • Angelica Rothoff » Slipning av skiva:  ”Vart kan man skicka skivorna? Vad kostar det?”

  • Jan » Slipning av skiva:  ”Hej ! Min kusins Gta 5 på Xbox 360 så råkade vände ja xboxen och så blev det en ..”

  • Johannes » Slipning av skiva:  ”Hej! Jag undrar vad det kostar att slipa en repad cd? Och vad kostar det om man ..”

Bloggarkiv