• Startsida

Vad är den fruktade Xbox 360 Laser-brännan "? (Och hur man kan reparera den)

" Xbox laser bränna " är en vanligt förekommande term för att beskriva skador som har konstaterats på skivorna när du använder Microsoft Xbox 360-konsolen . Det handlar om att det bildas en perfekt ring runt hela spelytan på DVD-skivan , vilket gör det omöjligt att spela .

Skadorna orsakas inte av laserstrålen bränner skivan som namnet antyder , utan i stället orsakas av laserenheten rör skivan och skapar en skåra i skivan.

När maskinen är i bruk roterar DVD-skivan med mycket hög hastighet och läses av en laser som sitter bara ett par millimeter från skivans yta . Om maskinen flyttas eller ramlar medan den används , stötar det laserenhet, som därefter gör en linje runt skivan .

Svårighetsgraden av skadan kan variera enormt beroende på hur snabbt skivan snurrade och hur hårt det stötte till . I bästa fall finns ett ljust märke som torkas bort med en mjuk trasa , i värsta fall finns det en djup repa i skivan.

Microsoft , när de utmanas på detta ämnehävdar att det inte finns någon teknisk design fel med maskinen , men att skadan mest sannolikt orsakas av förflyttning av maskinen medan skivan snurrar - något de försöker utbilda användare på flera sätt . Det finns även en etikett på denna effekt som måste avlägsnas före användning.

Den goda nyheten är att nästan alla skivor med "laser brända " skador kan repareras med hjälp av en professionell skivreparationsmaskin och flera lokala butiker äger en.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Pär Widmark » Slipning av skiva:  ”Varfrör måte man fylla i samma uppgifter på varje sida?”

  • Pär Widmark » Slipning av skiva:  ”Jag vet inte om ni slipar cd-r - skivor, me nom inte, vore jag tacksam om ni gjo..”

  • Pär Widmark » Slipning av skiva:  ”Till att börja med; Tar nii emotc d-r skivor?”

  • Jonas Karlsson » Slipning av skiva:  ”Jag har nio stycken spel till xbox 360 som jag skulle vilja få slipade, hur myck..”

  • mikael » CD-Slipningsmaskin:  ”hej vad kostar en slipningsmaskin för hemmabruk, dvs man kanske slipar max 15 sk..”

Bloggarkiv