Vad är den fruktade Xbox 360 Laser-brännan "? (Och hur man kan reparera den)

" Xbox laser bränna " är en vanligt förekommande term för att beskriva skador som har konstaterats på skivorna när du använder Microsoft Xbox 360-konsolen . Det handlar om att det bildas en perfekt ring runt hela spelytan på DVD-skivan , vilket gör det omöjligt att spela .

Skadorna orsakas inte av laserstrålen bränner skivan som namnet antyder , utan i stället orsakas av laserenheten rör skivan och skapar en skåra i skivan.

När maskinen är i bruk roterar DVD-skivan med mycket hög hastighet och läses av en laser som sitter bara ett par millimeter från skivans yta . Om maskinen flyttas eller ramlar medan den används , stötar det laserenhet, som därefter gör en linje runt skivan .

Svårighetsgraden av skadan kan variera enormt beroende på hur snabbt skivan snurrade och hur hårt det stötte till . I bästa fall finns ett ljust märke som torkas bort med en mjuk trasa , i värsta fall finns det en djup repa i skivan.

Microsoft , när de utmanas på detta ämnehävdar att det inte finns någon teknisk design fel med maskinen , men att skadan mest sannolikt orsakas av förflyttning av maskinen medan skivan snurrar - något de försöker utbilda användare på flera sätt . Det finns även en etikett på denna effekt som måste avlägsnas före användning.

Den goda nyheten är att nästan alla skivor med "laser brända " skador kan repareras med hjälp av en professionell skivreparationsmaskin och flera lokala butiker äger en.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Patrik » Slipning av skiva:  ”Hej, Har 3 st skivor till Gamecube som behöver slipas. Vad skulle detta kosta o..”

  • Devik Svalstedt » Slipning av skiva:  ”Hej! Har en PS1 skiva som är repig och inte funkar. Bor i Karlstad.”

  • Patrik » CD-Slipningsmaskin:  ”Hej Jag undrar vad några utav dom billigaste slipmaskinerna kostar ? Mvh / Pat..”

  • Robin » CD-Slipningsmaskin:  ”Hej hej, Vad kostar en slipmaskin för en privatperson? Ge gärna priser på oli..”

  • Mohamed » Slipning av skiva:  ”Hej, Jag har nio stycken spel till Playstation 2 som jag skulle vilja få slipade..”

Bloggarkiv