• Maskiner

ATT VÄLJA RÄTT MASKIN

Några få eller ett par tusen?


Alla maskiner har en rekommenderad gräns för hur många skivor den kan reparera varje dag. Med de maskiner med högst kvalitet, begränsas detta endast med hur många skivor man fysiskt kan köra igenom maskinen dagligen.

Men för maskinerna i den lägre prisklassen, bestäms mängden av maskinens hållbarhet. En efterfrågan på mer prisvärda maskiner resulterar i maskindelar i en lägre premie, så mer känslig användning behövs för att säkerställa en maskins längre livslängd.

Som ett exempel, om en maskins gräns är noterat vid 50 skivor så skulle det vara bra att gå igenom allt upp till den siffran på en viss dag. Men om du vill reparera 50 eller mer per dag, 7 dagar i veckan, vecka in vecka ut - då skulle det vara klokt att investera i mer än en maskin för att dela lasten eller i stället överväga en maskin med högre produktion.
 

Ytliga eller djupa repor?

Även om en maskin är kapabel att reparera mycket kraftigt skadad skivor, kan det inte vara kostnadseffektivt att göra det om en stor andel av dina skivor är kraftigt skadad.

Om de är då du behöver en maskin som Eco Clever eller dina kostnader för reparation kommer att vara genomgående hög.

Likaså om du oftast behöver reparera lätt skada - eller bara behöver för att upprätthålla en samling av skivor - då en polermaskin kan mycket väl vara den mest lämpade på grund av dess mycket snabba och billiga reparationer.

Du kanske vill överväga en kombination av en maskin som reparerar djupa repor bra, men har en högre total kostnad per reparation och en som handlar om enbart lätta reparationer för ett mycket lågt pris.